Visionen for Sophie Amalie Skolen! Hvordan vi arbejder…
-
Faglighed
Der er differentieret undervisning i samlæste klasser på Sophie Amalie Skolen.
Samlæsningen giver eleverne mulighed for at arbejde sammen på forskellige måder. Alle elever skal nå samme læringsmål – på forskellige måder og tempi, bl.a. med Alkalær i dansk.
Eleverne sikres forståelse for, hvad de kan bruge undervisningen til; det skal give mening.
På Sophie Amalie Skolen afstemmes typen og mængden af lektier den enkelte elevs faglige niveau.
Vi fokuserer på faglig nysgerrighed og fremmer den bl.a. gennem eksterne samarbejder og ’ud-af-klasselokalet undervisning’.
Livsduelighed er et nøgleord, og alle elever oplever medgang og modgang i deres skoletid.
Der vil lejlighedsvis være prøver i forbindelse med undervisningen og fremlæggelse er en naturlig del af hverdagen. Prøver og fremlæggelse tilpasses den enkelte elev, således alle både oplever udfordring og succes.
-
Trivsel
Der ydes støtte til de børn, der har brug for det i tæt samarbejde med forældre, personale og kommunens PPR.
Motion og en aktiv hverdag anses som et vigtigt bidrag til børns trivsel. Der opfordres bl.a. til fysisk aktive frikvarterer - og et bad efter idræt er naturligt og styrker et sundt forhold til krop og forskellighed.
BØRNESYN:
Barnet har værdi fordi det er til
Børn skal lyttes til og tages alvorligt
Børn lærer bedst når de trives - det gælder både fagligt og socialt
Børn - både store og små - vil det bedste og gør det bedste de kan, ud fra deres forudsætninger
-
Fællesskab
Personale i form af skoleleder, skolepædagog og lærere indgår sammen med elever og forældre i fællesskabet omkring Sophie Amalie Skolen.
Der er forældreopbakning til opgaverne på skolen. Opgaverne er f.eks. ekstern undervisning, hjælp til arrangementer og praktiske opgaver. Vi løfter i flok - bl.a. også på området for vedligehold.
Eleven tager ansvar for sig selv, for andre og for omgivelserne. Dét eleven kan selv, gør eleven selv – ellers hjælper vi hinanden.
På Sophie Amalie Skolen er der fokus på, at alle taler pænt til hinanden.
Hvordan vi gør i praksis…
Målet er, at alle skal kunne være sig selv sammen med hinanden. Med reflekteret læring vil vi udvikle elever til livsduelige unge mennesker, som er ansvarlige og aktive medborgere - både i det nære samfund og i den store verden.
Blokdage og fortællertimer for alle elever på tværs med emner indenfor historie, religion, kultur og samfund bidrager også til begrebsdannelse, koncentration, fordybelse og refleksion.
Læring gennem oplevelser giver faglig diversitet med fokus på boglige, praktiske, musiske og kreative fag, mens læring udenfor klasseværelset bl.a. er virksomhedsbesøg, ud i naturen/læren om naturen, matematikværksted.
Emneuger gør undervisningen alsidig og inspirerende.
Skolefamilier giver nye sammensætninger og fællesskaber både i hverdagen men også i emneuger. Det er også nemmere for nye elever at blive en del af fællesskabet, når vi opererer med skolefamilier, hvor man bliver budt velkommen og taget godt imod.
Fælles morgensang med dagens information og fællessang. Tydelige voksne og tydelig klasseledelse, som bidrager til trivsel og ro.
Naturen bruges både som undervisningsrum og som frisk luft i pauserne. Læring med alle sanser kan opnåes gennem bevægelse, kost, natur.
Tid til et langt spisefrikvarter med ro omkring indtagelse af madpakker. Læreren spiser sammen med eleverne, så der er tid og ro, inden der skal bruges energi i skolegården og på legepladsen – og der er tid til toiletbesøg.
SFO og lektiecafé er et tilbud til alle elever.
Hverdagene på Sophie Amalie Skolen er mobilfrie, således vi kigger hinanden i øjnene og lærer at være sociale sammen uden SoMe.
Samarbejde med andre aktører, som bl.a. kan være lokale kræfter eller erhverv og Aalborg Universitet.
En årlig teateruge bidrager til børnenes musiske og kreative udvikling – samt giver mulighed for glæde, fest og ikke mindst ’at stå på en scene’, når forældre m.fl. inviteres til forestillingen.
En årlig lejrtur for alle årgange tilpasset elevernes alder.